Trupp: Oskar H, Oskar S, Philip, Marco, Sebastian, Goran, Jimmie, Per, Christoffer, Rasmus, Lukas, Yoda, Johan, Gustav.

Startelvan: Oskar H, Yoda, Sebastian, Goran, Oskar S, Philip, Lukas, Per, Marco, Johan och Rasmus.
Avbytare: Jimmie, David, Christoffer, Gustav och Viktor

2-2 Oscar Sundström (31)
2-3 Felix Hultin (52)
3-3 Oskar Spets (66) (assist Johan B)
4-3 Viktor Johansson (85) (assist Lukas)

Ja idag befann sig fotbollsguden på Granevik och han var klädd i Gult och svart när vi vann trots att vi gör en riktig svag match! Vi har haft en svag träningsvecka med lite folk på träningarna på grund av diverse anledningar och det kan ha varit orsaken till dagens insats.

Vi får annars en drömstart av matchen och går upp i en 2-0 ledning efter bara 12 minuter, det var Rasmus Gerke som stod för bägge målen! 1-0 i den 9:e minuten i en tilltrasslad situation där Johan B får bollen till Rasmus som behärskad gav oss ledningen. 2-0 kom i den 12:e minuten, Oskar H slog en lång utspark som hittade fram till Rasmus, som bestämd satte sig mellan bollen och motståndaren och sedan gjorde han inget misstag framför mål!

Svårt att säga vad som hände efter 2-0 målet, en blandning av att vi slår av på takten omedvetet och att Forshaga naturligtvis visade karaktär och jobbade sig in i matchen, 2-1 reduceringen kom redan i den 14:e minuten på en indirekt frispark, en petade bollen kort och den andra sköt in 2-1 målet. Ju längre matchen går desto mer passiva blir vi och det var inte det värsta heller, det absoluta värsta var att vi gång på gång tappade bollen och tillätt bortalaget komma i snabba omställningar, detta hände i den 22:a minuten första gången. Vid den 2:a tillfällen straffades vi med 2-2 målet när dom kom i en 4 mot 1 och satte kvitteringen behärskad bakom Oskar H.

Detta upprepade sig i den 33:e, 35:e och 38:e minuterna, men med viss tur och skicklighet kom vi med livet i behåll. I den 40:e minuten räddade Oskar H vad som såg ut att kunna bli 2-3 målet. I halvlekens sista anfall tappade vi återigen bollen och dom kontrade med ett avslut som tog i ribban.

I halvtid fick spelarna en ”Söta hårtork” (för er som inte vet vad det är googla på SIR Alex Ferguson hårtork).

Detta såg ut till en början ha fungerat då vi kom ut till 2:a halvlek med en betydligare bättre attityd. Men runt den 53:e minuten var vi återigen allt för passiva och Forshaga passade på att göra 2-3 målet som betydde att dom vände på 2-0 till 2-3.

Minuten senare fick vi två halvbra chanser direkt efter varandra, först fick inte Lukas någon bra träff på bollen i en hyfsad läge, sedan var det Philip som nickade utanför. I den 59:e minuten gjorde vi en dubbelbyte, Viktor och Kigge gick in med ordern att väcka sina medspelare, ut gick Marco och Per. I den 64:e minuten hade Rasmus och Viktor en fin samarbete där den sistnämnda fick iväg ett skott som tappade fart efter att ha tagit på en bortaspelare och målvakten hade inga problem med att rädda.

I den 66:e minuten fick vi in 3-3 genom Oskar S, anfallet började med att Philip fick en boll som han slog ett bra inlägg, Johan hoppade högst och nickade mot mål, vi på bänken var övertygade om att bollen var på väg in men deras målvakt gör en jätteräddning men lämnade retur som Oskar S var först på och kvitterade! I samma veva ny dubbelbyte Jimmie och Gustav kom in istället för Philip och Oskar H. Just Gustav hade ett fint läge, men istället för att gå på avslut själv valde han att passa och anfallet dog innan det hann bli färdig.

Med ca 15 minuter kvar tvingades Rasmus utgå på grund av en smäll mot knäet, in kom David. Vi försökte forcera in ett segermål sista minuterna, i den 83: minuten nickade Viktor över. I den 85:e minuten skulle vi göra 4-3 målet, det var Lukas som gjorde ett kanon förarbete som Viktor tog emot och behärskad skött han in 4-3 målet till oss! Vi lyckades hålla rent och tog tre nya poäng, viktigt att vinna matcher där vi inte spelar bra som idag!

Nu tar vi ledigt denna helg för att på måndag börja förberedelserna inför torsdagens match!